Arsyeja e vërtetë se pse zgjoheni çdo natë në të njëjtën orë

Disa njerëz gjithmonë zgjohen çdo natë në të njëjtën kohë. Mund të jetë 7:00, 5:00 ose edhe 4:00, por gjëja që bashkon këto orë alarmi është orari i saktë dhe i pandryshueshëm gjatë ditëve edhe pse një alarm nuk është caktuar nga mbrëmja e mëparshme. Mirëqenia shpirtërore dhe fizike është e lidhur drejtpërdrejt, mjekësia kineze i kushton shumë vëmendje modeleve të energjisë dhe lëvizjes në zona të ndryshme të trupit në kohë të ndryshme.

Këtu është një listë e zgjimeve më të zakonshme të alarmit “automatik” dhe kuptimi i tyre i brendshëm:Zgjuar nga 9.00 deri në 11.00Kjo është koha kur shumë njerëz përpiqen të shkojnë për të fjetur. Gjatë kësaj kohe sistemi endokrin, i cili merret me hormonet dhe metabolizmin, përpiqet të stabilizohet dhe enzimat janë rimbushur.

Nëse e keni të vështirë të bini në gjumë në atë kohë, jeni akoma i lidhur mendërisht me ngjarjet e ditës dhe tashmë jeni duke u përgatitur për sfidat që ai ofron ditën e ardhshme. Edhe ngrnia shumë pak ose tepër vonë mund të shkaktojë këtë lloj bllokimi.Zgjoheni nga 11:00 deri në 01:00Nëse zgjoheni shpesh këtë herë, kjo mund të jetë faji i pakënaqësive që ju mbani brenda vetes. Kjo është korniza kohore në të cilën energjia ying kthehet në yang.

Energjia yang është shumë aktive, dhe trupi juaj duhet ta mbajë atë për të nesërmen. Forconi dashurinë dhe vlerësimin për veten tuaj, bëni çmos për të qëndruar të qetë dhe për të kursyer energji. Fizikisht, nga ana tjetër, nëse zgjoheni në këtë kohë, kjo mund të ndodhë sepse jeni duke ngrënë shumë yndyra ose shumë ushqime me vaj dhe fshikëza e tëmthit grumbullon shumë punë në thyerjen e yndyrave.

Zgjoheni nga 1:00 deri 3:00Kjo kornizë kohore është shumë e rëndësishme për detoksifikimin e trupit tonë. Mëlçia juaj thyen toksina dhe i lëshon ato derisa krijon më shumë gjak. Zgjimi gjatë kësaj kohe është një shenjë e zemërimit, frustrimit dhe negativitetit. Dhe “mëlçia” shpirtërore po përpiqet t’i kushtojë vëmendje këtyre problemeve.Zgjoheni nga 3:00 deri në 5:00

Kjo është korniza kohore në të cilën mushkëritë riparojnë dhe përmbytin trupin tuaj me oksigjen. Sigurohuni që të qëndroni larg nga nxehtësia për të lehtësuar funksionet e trupit tuaj. Nëse zgjoheni, bëni disa ushtrime të frymëmarrjes. Problemet e mushkërive shpesh lidhen me dhembjen dhe pikëllimin. Zgjimi në orën 3:00 mund të jetë gjithashtu një shenjë e ngjitjes, domethënë, procesit të ngritjes së niveleve tuaja vibrational.

Ky proces lidhet me hyrjen në një gjendje shpirtërore më të vetëdijshme.Zgjoheni nga ora 5:00 deri në 7:00Zgjoheni në 7 00 çdo mëngjes? Çdo toksina të lëshuar dhe ndarë gjatë natës janë nxjerrë nga sistemi. Gjatë kësaj kohe zorrët e mëdha janë aktivizuar. Ushqimi shumë pak ose tepër vonë mund t’ju sjellë probleme që do t’ju bëjnë të zgjoheni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *